DPF hiba és a regenerálás

FŐOLDAL LOMTALANÍTÓ DPF HIBA WEB-SEO SPORT

Válaszokat kaphat azokra a kérdésekre, hogy miként lehet felismerni, hogy az részecskeszűrőnek regenerálódásra van szüksége, a tisztítás során követendő eljárásokra, a mosószerkészletek áraira és a műhelyben végrehajtandó műveletekre.

Jubileumot ünneplünk

Idén 2021-ben jubileumot ünneplünk. Idén múlt 10 éve, hogy kitisztítottuk az első DPF-et, és megalkottuk a saját technológiánkat. Ezt a technológiát szabadalmaztattuk, mely a szennyezési osztályok fejlődésével univerzálissá vált és kötelezővé vált a gyártók számára. A részecskeszűrő - vagy technikailag a kipufogógáz-utókezelő berendezés - elengedhetetlen a motor hatékony működéséhez, és elengedhetetlen a káros kibocsátások csökkentéséhez, különösen a finom részecskék, amelyek az égés egyik terméke. A dízel üzemanyag erősen szennyező, mely az egyik fő oka a szmogos városoknak.

A DPF működése

A legegyszerűbben a részecskeszűrő szilícium-karbid elemből áll, amely a kipufogócsőben és az oxidációs katalizátor után helyezkedik el. Funkciója egy cerinalapú adalékanyag alkalmazásával is megtörténik, amely - a csatornák és a sejtek belsejében - felelős a finom por megtartásáért azáltal, hogy nagyobb részecskékké aggregálódik, és gondoskodik azok szűréséről.

Részecskeszűrő tisztítás költsége

Amikor a szűrő eltömődik, az autó bizonyos használati körülményei között, amelyek lehetnek néhány száz km vagy néhány tíz óra (vagy hosszabb vagy rövidebb időközönként, attól függően, hogy a járművet elsősorban a városban vagy kívül használják), a szűrő "eltömődik" Vagyis telítődik a részecskék felhalmozódásával. Ezen a ponton a motor vezérlőegysége automatikusan elindítja a részecskeszűrő tisztítás folyamatát vagy másnéven az önregenerálását. Ebben a szakaszban a vezető észreveszi, hogy a részecskeszűrő figyelmeztető lámpája kigyullad a műszercsoportban. Normál körülmények között néhány perc múlva a jelzőfény kialszik, jelezve, hogy az eljárás befejeződött. A hatékony regenerálás érdekében közepes sebességgel (60 km / h és 80-90 km / h között), folyamatosan és a művelet időtartama alatt kell haladni.

A városban ez kényesebb

Fontos, hogy olvassa el a jármű használati és karbantartási kézikönyvét, hogy megtudja, a motor (vagy jobb esetben: a vezérlőegység) hogyan "figyelmezteti" a vezetőt a küszöbön álló önregenerációs folyamatra, és hogyan kell viselkedni ezekben az esetekben. Tipikus helyzet, amely gyakran előfordul vezetés közben a városban vagy rövid utakon, vagyis amikor a szűrő nem éri el az önregenerálás megkezdéséhez szükséges hőmérsékletet (400 °C), a DPF hiba figyelmeztető lámpa világítása a műszerfalon , észreveheti, hogy nőtt az üzemanyag-fogyasztás és csökkent a motor teljesítménye.

Miután azt mondták, hogy a motornak folyamatosan járnia kell (ezért ne kapcsolja ki) az részecskeszűrő regenerációs szakaszában, néhány modell azt tanácsolja a vezetőnek, hogy ne álljon meg; mások hozzájárulást kérnek az önregenerálás megkezdése előtt, csak azért, hogy biztosak lehessenek az eljárás helyes befejezésében. Egyes autók azonban nem rendelkeznek ilyen hasznos információkkal.


dunakeszi cukrászda őrzés holdam az anyákért életmód