Sport, edzés és testépítés

FŐOLDAL LOMTALANÍTÓ DPF HIBA WEB-SEO SPORT

A sportolás fontos módja a dolgok kiegyensúlyozásának, különösen, ha sokat ül a mindennapi életben. De talán még mindig a megfelelő sportot keresi? Ha sportolni akar, akkor nem kell keményen edzeni, mint egy profi, vagy drága felszerelést vásárolni. Inkább arról szól, hogy jól érezzük magunkat a természetes mozgásban. Mindig kezdjük a bemelegítéssel mielött nekilátnánk a sportolásnak.

Az izom és a testépítés

Az egész emberi izom rendszer a testépítés végzésére lett kitalálva. Őseink állandóan mozgásban voltak, állatokat vadásztak vagy ételt gyűjtöttek az erdőben. Ez több százezer évvel ezelőtt volt. De az egész napos ülés még mindig természetellenes testtartás, amely hátfájáshoz vagy feszültséghez vezet, és még beteg is lehet. A testépítés hiánya miatt az állapot csökken és a súly nő. Ennek eredménye a fokozott szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és számos más betegség. De a psziché a testmozgás hiányában is szenved, például a depresszió összefüggésben állhat a testmozgás hiányával.

Másrészt a nagyobb sportolás és testmozgás okai önmagukért beszélnek:

Sportoljon, többet mozogjon

A jó szándék többnyire megvan, a teltházas hétköznapokban gyakran nincs elegendő idő a sportolásra. Egy felmérésben azt találták, hogy Magyarországon az emberek 42 százaléka érez hasonlóan. Túl fáradt vagy a munkanap után, és már nem tudod magadra húzni sportolni. A probléma: Ha nem sportolsz, akkor a tested lebomlik, és még rosszabbul érzed magad.

A testmozgás hiányának legjobb megoldása az, ha kicsiben kezdi, és mindig beépít egy kis extra gyakorlást a mindennapi életbe: Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) javasolja, hogy a felnőttek legalább heti két és fél órát mozogjanak. Akár öt órás állóképességi sport és az izmok kiegészítő edzése ideális hetente. Az állóképességi edzés azt jelenti, hogy a szívverése gyorsabb, a légzése gyorsabb, de nincs teljesen kifulladva. Viszont nem esett róla szó, de nem szabad elfelejteni a lúgos víz fogyasztás fontosságát. Ha nem iszunk elég lúgos vízet az dehidratáltsághoz vezethet. Egyébként a lúgos víz fogyasztásával elkerülhetjük a reflux savas tüneteit.